Overgewicht bij kinderen

 


Overgewicht bij kinderen wordt in de regel onderverdeeld in de leeftijdscategorieën:

4-8 jaar
9-12 jaar
12-18 jaar.

Deze indeling heeft te maken met de groeiontwikkeling op lichamelijk en geestelijk gebied. Ik houd met bovenstaand rekening en verder met de interesses en de mogelijkheden van het kind. Van belang bij het verbeteren van het gewicht is dat er niet drastisch wordt gelijnd maar door gezond te eten en verantwoord om te gaan met snoepen, de groei te bevorderen en zo een betere lengte/gewichtsverhouding te bereiken.

U heeft een verwijzing van de kinderarts of de huisarts gekregen voor de diëtist. Bij mij kunt u rekenen op een professionele behandeling waarbij het kind zich op zijn/haar gemak voelt. Ik houd rekening met de belevingswereld en de interesses van het kind. Dat wil zeggen: op een prettige manier proberen leef- en eetgewoontes te verbeteren.

Ik werk nauw samen met kinderfysiotherapeuten, een kinderlogopedisten en  kinderergotherapeuten. Samen met andere disciplines probeer ik ontwikkelingen, stagnaties en relevante informatie te overleggen indien dit gewenst is.

De onlangs genoten POST-HBO opleiding kinder-diëtetiek heeft mij een nog grotere kennis en vaardigheid gegeven om kinderen professioneel en passend advies te kunnen geven. Het behandelen van kinderen geeft mij positieve energie en veel voldoening. Ik vind het heerlijk om met de onbevangenheid van kinderen te werken. Empatisch ben ik erg gevoelig voor de emoties van kinderen. Ik ben duidelijk en oprecht en koppel telkens terug bij het kind hoe het zich voelt. De behandeling bij mij moet voor het kind geen nare ervaring zijn, daarbij probeer ik wel het doel welk gesteld is te behalen.


Belangrijkste doel van de begeleiding

 

• beter voelen
• klachten vermindering
• verbeteren zelfbeeld
• toekomstperspectief van het kind verbeteren